Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ст. №2

TEREBOVLYA SECONDARY SCHOOL No 2

Субота, 20.04.2024, 10:43

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Реєстрація | Вхід

ШКІЛЬНІ НОВИНИ:

Головна » 2015 » Квітень » 15 » А сотню вже зустріли небеса
17:45
А сотню вже зустріли небеса

Події лютого 2014 року перетворилися у справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу.

Пробудилася приспана роками національна свідомість людей.

Тоді увесь світ зрозумів: ніщо не зможе зломати той дух, ту жагу до свободи, які генетично закладені у душі народу.

З ініціативи районної дитячої бібліотеки та за участю бібліотекаря Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 було проведено вечір пам’яті, присвячений Небесній сотні.

Тривожно линули звуки пісні «Пливе кача…». У хвилині мовчання схилили голови учасники вечора пам’яті і думками повернулися туди, на Майдан Гідності, де смерть і велике прагнення бути вільними сплелися воєдино. Щире слово заступника директора по роботі з дітьми Теребовлянської ЦБС Галини Людвіковської, яка була ведучою заходу, емоційний виступ учителя історії Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Ольги Строєвус, юнацький запал учнів 10 класу, які у віршах передали біль і тугу за загиблими патріотами, відео реальних подій відтворили страшну картину тих днів.

Повчально та щиро виступили учасники Майдану Іван Костик, Олег Уруський, Ярослав Вівчар, які привезли із собою каски, бронежилет, щит, бруківку, синьо-жовтий, але почорнілий від шинного диму і людської скорботи стяг із написом «Теребовля».

Кульмінацією заходу став прихід учасника АТО Михайла Субчака, якого присутні зустріли стоячи

та під бурхливі оплески. Михайло був небагатослівним. Але спогади про події на сході України були сповнені глибоким патріотизмом.

Затамувавши подих, учні ловили кожне його слово. У своїй бесіді запрошений згадав Віктора Семчука, з яким разом вступали у перший бій. Михайло висловив учням школи вдячність від воїнів АТО за підтримку, яка передана у листах та малюнках, подарунках-оберегах, подякував найменшим учням школи, які підготували солодкі подарунки, старшокласникам – за книги та листівку. Усі присутні побажали воїнам перемоги, сили духу, витривалості, швидкого повернення додому та подарували образок Матері Божої, щоб берегла його у найтяжчі хвилини.

З патріотичними словами звернулися до учнів школи заступник голови районної ради Тетяна Заноз та перший заступник голови районної держадміністрації Андрій Кривокульський.

Зазвучав Гімн держави… І не було жодного сумніву в тому, що в нашій школі виховуються і ростуть щирі українці, патріоти рідної землі.


Текст статті підготували бібліотекар школи Вітвіцька Любов Павлівна
та заступник директора з НВР Дмитрик Оксана Петрівна.


Клікніть по будь-якій фотографії, щоб переглянути усю фотогалерею

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Переглядів: 709 | Додав: bogdankl | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Читайте нас у Facebook...

Прозорість інформації...

Форма входу

Календар записів

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук на сайті

Нове на сайті

Наш статус

Учасник програми GOOGLE FOR EDUCATION

Календар подій

Українське ділове мовлення. Календар свят

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хостинг від uCoz