Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ст. №2

TEREBOVLYA SECONDARY SCHOOL No 2

П`ятниця, 29.03.2024, 13:06

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Реєстрація | Вхід

ШКІЛЬНІ НОВИНИ:

Головна » 2019 » Грудень » 11 » День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС
14:33
День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Чорнобильська трагедія... Сьогодні це вже історія України. Ця катастрофа спричинила великі людські жертви. Радіоактивного ураження зазнали близько 600 000 осіб. Число постраждалих від Чорнобильської аварії можна визначити лише приблизно.

Окрім загиблих працівників АЕС і пожежників, до них слід віднести військовослужбовців і цивільних осіб, що брали участь в ліквідації наслідків аварії, і мешканців районів, що піддалися радіоактивному забрудненню.

Багато з тих, хто прийняв на себе перший удар ядерної стихії, на жаль, уже пішли у безсмертя, залишивши смуток та біль у наших серцях.

Події на ЧАЕС 1986 року ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Чорнобильська катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості.

День 14 грудня 1986 року згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року – це не тільки закриття саркофага на Чорнобильській АЕС, але і подолання найбільшої техногенної катастрофи. І тепер не лише 26 квітня, а і 14 грудня вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність і героїзм.

З цієї нагоди 09-10 грудня 2019 року вчителем фізики Климчук А. Ю. до дня вшанування пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС проведено ряд заходів:

  • для учнів 5-6 класів
    просвітницька година на тему «Ціною життя»;
  • для школярів 7-8 класів
    година спілкування «Збережемо пам’ять про подвиг»;
  • а для старшокласників
    конференція «Вони собою людство заступили».

Усі проведені заходи мали на меті згадати історію аварії на Чорнобильській атомній електростанції, поглибити знання учнів про неї, зберігати історичну пам'ять учнів, виховувати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо, вчити сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні; виховувати почуття гордості за український народ, навчали учнів вболівати за минуле своєї держави, сприймати її такою, яка вона є, формували всебічно розвинену людину, що буде протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу.

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції, бажаємо Вам і Вашим рідним міцного здоров'я, щастя, терпіння, щирої поваги від людей. Нехай сонце на мирному небі зігріває Вас своїм теплом ще багато-багато років!


Вчитель фізики та астрономії Анна Климчук.


Клікніть по будь-якій фотографії, щоб переглянути усю фотогалерею

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Переглядів: 435 | Додав: bogdankl | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Читайте нас у Facebook...

Прозорість інформації...

Форма входу

Календар записів

«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук на сайті

Нове на сайті

Наш статус

Учасник програми GOOGLE FOR EDUCATION

Календар подій

Українське ділове мовлення. Календар свят

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хостинг від uCoz