Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ст. №2

TEREBOVLYA SECONDARY SCHOOL No 2

П`ятниця, 19.04.2024, 05:17

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Реєстрація | Вхід

ШКІЛЬНІ НОВИНИ:

Головна » 2019 » Квітень » 12 » До Дня пам’яті Л. Каденюка. День Авіації та Космонавтики
16:26
До Дня пам’яті Л. Каденюка. День Авіації та Космонавтики

12 квітня весь світ відзначає День авіації і космонавтики — пам'ятну дату, присвячену першому польоту людини в космос. Це особливий день — день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі.

Серед космонавтів, які побували поза межами Землі, було всього 14 українців. Вони здійснювали польоти ще у радянські часи.

Великий внесок у розбудову держави та підняття авторитету України в світі зробив перший і поки що єдиний космонавт незалежної України Леонід Костянтинович Каденюк (28.01.1951 – 31.01.2018). Ця особистість є взірцем патріотизму та любові до своєї Батьківщини, людяності та небайдужості до суспільних проблем. З 19 листопада по 5 грудня 1997 року Л. Каденюк здійснив політ на американському транспортному космічному кораблі «Колумбія» місії STS-87.

Саме завдяки Каденюку на орбіті Землі пролунав державний гімн України, вперше на орбіті подорожував томик «Кобзаря» Шевченка – це єдина друкована книжка, яка побувала в космосі.

Несподівано перестало битися серце Леоніда Каденюка 31 січня 2018 року на 68-му році. Вся Україна сумує через непоправну втрату, вшановує пам’ять і вірить, що ця постать залишиться навіки в нашій історії, а його досягненнями держава завжди буде пишатися!

До Дня Пам’яті першого космонавта незалежної України Л. К. Каденюка вчителем фізики Климчук А. Ю. було проведено низку заходів.

Це і тематична просвітницька година для учнів 4-6 класів «Місія – космос», година спілкування для учнів 7-8 класів «Шлях у міжзоряний космос», круглий стіл «Дорога до зірок» учасниками якого були старшокласники, інформаційні хвилинки для третьокласників «Я твій син, Україно!», перше знайомство для школярів 2 класу «Космічне лего».

Учні 1-11 класів підготували колаж на тему «Шкільна Сонячна система», присвячений Всесвітньому дню Авіації та Космонавтики.

Всі заходи були спрямовані на виховання патріотичних цінностей, переконань і поваги до наукового, культурного та історичного минулого, розвивали творчі здібності, мислення, спостережливість, прививали інтерес до пізнання космосу, давали цікаві та корисні знання, нагадували, що Україна – космічна держава, з багатим минулим та впевненим потенціалом на майбутнє.

Цікава інформація, отримана при перегляді відеороликів, презентацій, обговоренні, назавжди збереже пам’ять про Людину з великої літери – Леоніда Костянтиновича Каденюка.

Нам є чим пишатись!


Вчитель фізики та астрономії
Климчук Анна Юріївна.


Клікніть по будь-якій фотографії, щоб переглянути усю фотогалерею

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Переглядів: 423 | Додав: bogdankl | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Читайте нас у Facebook...

Прозорість інформації...

Форма входу

Календар записів

«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук на сайті

Нове на сайті

Наш статус

Учасник програми GOOGLE FOR EDUCATION

Календар подій

Українське ділове мовлення. Календар свят

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хостинг від uCoz