Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ст. №2

TEREBOVLYA SECONDARY SCHOOL No 2

Четвер, 28.03.2024, 17:04

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Реєстрація | Вхід

ШКІЛЬНІ НОВИНИ:

Головна » 2019 » Січень » 22 » «Україна – єдина соборна держава»
13:19
«Україна – єдина соборна держава»

22 січня, знаковий день в історії нашої держави. День, котрий став для українців прикладом єдності. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в школі організовано лінійку пам’яті «Україна – єдина соборна держава».

Строєвус Ольга Вікторівна наголосила, що День Соборності – це урок для кожного із нас, ми маємо усвідомити, якою важливою є єдність.

Урочистий Акт Злуки розпочався 22 січня 1919 р. о 12.00 на Софіївському майдані, де зібралися десятки тисяч киян. В присутності іноземних дипломантів держсекретар Л. Цегельський передав голові Директорії В. Винниченкові Грамоту-ухвалу УНР. Було зачитано універсал, в якому проголошено про з’єднання Західно-Української Народної Республіки з Українською (Придніпрянською) Народною Республікою в одну суверенну Народну Республіку. Від нині злилися в одно Галичина, Буковина, Закарпаття, Придніпрянська Україна в одну Велику Україну.

Ці історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. 21 січня 1990 р., став «живий ланцюг» між Києвом і Львовом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, як запорука існування єдиної, соборної України.

Незалежність України і сьогодні будується нашими учнями.

Світлана Романівна Макарик повідомила, що відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою підтримки обдарованих дітей, талановитих учнів закладів загальної середньої освіти Теребовлянської міської ради призначити стипендію учням. Комісією нашої школи обрано двох обдарованих, талановитих учнів, які показали високі результати у навчанні – це Климчук Анастасія, учениця 9-Б класу та Петракевич Адріана, учениця 8-Б класу.

Бібліотекар шкільного відділення Піпан Галина Петрівна оформила книжково-панорамну виставку «Сила єдності» та провела у бібліотеці, з учнями початкових класів, акцію «Нехай Діти та Книги об’єднають Україну».


Керівник гуртка «Юні журналісти»
Медвідь Ганна Петрівна.


Клікніть по будь-якій фотографії, щоб переглянути усю фотогалерею

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Переглядів: 390 | Додав: bogdankl | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Читайте нас у Facebook...

Прозорість інформації...

Форма входу

Календар записів

«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук на сайті

Нове на сайті

Наш статус

Учасник програми GOOGLE FOR EDUCATION

Календар подій

Українське ділове мовлення. Календар свят

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хостинг від uCoz