Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ст. №2

TEREBOVLYA SECONDARY SCHOOL No 2

Понеділок, 29.04.2024, 17:12

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Реєстрація | Вхід

ШКІЛЬНІ НОВИНИ:

Головна » 2024 » Лютий » 7 » Міжнародний день безпечного Інтернету 2024
15:24
Міжнародний день безпечного Інтернету 2024

06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Це вже 21 День безпечного Інтернету.

Метою проведення Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Цей день також спрямований на створення безпечного цифрового середовища, в якому токсична, провокативна чи відверто злочинна поведінка будуть неможливими.

З цієї нагоди впродовж тижня у школі проведено низку заходів із учнями різних класів. Зокрема на уроках інформатики учні 5-их класів за допомогою симулятора «Онлайн-безпека для дітей» дізнались, як зробити свій гаджет безпечним для використання, що робити, якщо хтось зв’язується з тобою, а ти цього не хочеш, які паролі надійні тощо. Свої знання учні закріпили в онлайн-грі від Google – «Interland: Безпека дітей в Інтернеті», поринувшись у захопливі подорожі в чотири різні світи Interland…

Учні 8-10 класів довідались, як створити безпечний пароль і захистити свою приватність у мережах Інстаграм, Тік-Ток, Facebook та месенджері Телеграм, переглядаючи навчальні відео від МІНЗМІН із циклу «Про приватність в соцмережах»; розібрались, хто такий булер чи кібербулер, чому не варто реагувати на тролінг та як розпізнати онлайн-шахрая у онлайн-симуляторі «Онлайн-безпека для підлітків». Як підсумок цього, учні пройшли онлайн-тест «Чи дотримуюсь Я правил безпеки в Інтернеті?», де продемонстрували набуті знання на практиці та заробили хороші оцінки і… приємні бонуси.

Також класними керівниками проведено із учнями різноманітні тематичні бесіди і диспути про онлайн-безпеку та відповідальне поводження в мережі Інтернет.

На сайті школи у розділі «Безпечний Інтернет» вчителями інформатики Климчук Б. А. та Климчук А. Ю. додано матеріали:

Інтернет – це потужний інструмент, який може використовуватися для навчання, спілкування та розваг. Однак важливо використовувати Інтернет безпечно та відповідально.

Отож, «Разом для найкращого Інтернету»!


Вчителі інформатики Б. А. Климчук, А. Ю. Климчук.


ФОТОГАЛЕРЕЯ


Переглядів: 42 | Додав: bogdankl | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Читайте нас у Facebook...

Прозорість інформації...

Форма входу

Календар записів

«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Пошук на сайті

Нове на сайті

Наш статус

Учасник програми GOOGLE FOR EDUCATION

Календар подій

Українське ділове мовлення. Календар свят

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хостинг від uCoz