Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ст. №2

TEREBOVLYA SECONDARY SCHOOL No 2

П`ятниця, 03.05.2024, 14:04

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Реєстрація | Вхід

ШКІЛЬНІ НОВИНИ:

Головна » 2016 » Лютий » 27 » Теребовлянській ЗОШ №2 – 70!
20:53
Теребовлянській ЗОШ №2 – 70!

Ювілей домівки поколінь: одні навчали, інші навчались…

Зима мовчки дійшла до свого тихого берега прощання, даючи дорогу весні, котра пливе на заквітчаному кораблі, везучи із собою яскраве сонячне проміння. На прощання зима усміхнулась і, відкинувши сиві коси, направила свій розхитаний баркас за вітром. А на прощання зима подарувала зустріч…

Зустріч, овіяну сумом і радістю, зустріч, що володіє часом

На свято з нагоди 70-річного ювілею від дня заснування Теребовлянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 у районний будинок культури завітали і ті, хто недавно встав з-за парти, і ті, хто вже водить своїх онуків до школи. Але їх усіх об’єднувало одне – безмежна вдячність тим, хто навчив життя.

Ще при вході усіх зустрічали вчителі. Саме їм ми завдячуємо знаннями та життєвою мудрістю. Кожному випускнику дарували дзвіночок – ніби маленький привіт із шкільних років.

У фойє можна було оглянути світлини випусків усіх років, ознайомитися зі стендом «Батьківськими шляхами».

Як дивно, чи то дивовижно було спостерігати за тремтливими обіймами колишніх однокласників, які давно не бачились, за привітаннями учнів і вчителів, чиї скроні посріблив час.

Цього дня усі стежки зійшлись в одну дорогу, дорогу, що веде до школи.

І ось цікава подорож у шкільні роки розпочалася. З благословеннями до присутніх звернулися священники Іван Сивак, Ігор Сип’як та Володимир Якубишин.

Щирі і теплі слова про сьогоднішній день школи, про педагогів і учнів, про їхні здобутки вела мову у своєму виступі директор Світлана Макарик, зазначивши, що заклад займає високий рейтинг серед 20 тисячі шкіл України. За результатами досліджень журналу «Фокус» від 27 квітня 2012 року друга міська школа зайняла 28 місце і увійшла у 50 кращих шкіл України.

Сьогодні тут навчається 386 учнів, працює творчий педагогічний колектив у складі 38 вчителів, серед яких – один відмінник освіти України, три вчителі-методисти, 6 старших вчителів.


Творчий педагогічний колектив Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (клікніть для перегляду презентації).


Педагоги школи завжди є активними учасниками Всеукраїнських конкурсів «Вчитель року», високі результати на обласному етапі показала Мирослава Кривокульська. На Всеукраїнському конкурсі Оксана Ралько (нині покійна) увійшла у шестірку кращих вчителів України.

А вчителька фізики Анна Климчук зайняла друге місце на заключному турі Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2013» у Кривому Розі.

Школа багата і талановитими дітьми, які щорічно займають призові місця на учнівських олімпіадах з базових дисциплін. Серед цьогорічних призерів – десятикласниця Ірина Чемеринська (7 призових місць на районному етапі, з них 6 – перших, три – на обласному етапі). На весняних канікулах Ірина представлятиме нашу область на четвертому етапі олімпіади з астрономії у Харкові.


Виступ директора Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Макарик Світлани Романівни (клікніть для перегляду презентації).


З випускників минулих років неодноразовими призерами Всеукраїнської олімпіади з географії були Євген Ангел (3 роки), Олег Кривокульський (3 роки), Назар Брощак (4 роки). Чотири роки тому Назар Брощак представляв Україну на Всесвітній олімпіаді з географії в Аргентині, отримував стипендію президента України.

Світлана Макарик згадала у своєму виступі і тих випускників, які прославляють школу на теренах України, серед яких:

  • науковий співробітник науково-дослідницького інституту корпорації «Корнінг» (США), випускниця 1974 р. в. Наталія Ісачкіна;
  • кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри мережних технологій Національного університету «Києво-Могилянська академія», випускник 1979 р. в. Олег Франчук;
  • кандидат медичних наук, доцент, завідувач курсу судової медицини Тернопільського державного медичного університету, випускник 1983 р. в. Валентин Франчук (був присутній на зустрічі);
  • надзвичайний і повноважений посол України в республіці Сербія, випускник 1988 р. в. Олександр Александрович;
  • кандидат філологічних наук, асистент кафедри теорії і практики перекладу Тернопільського національного педагогічного університету, письменниця, випускниця 2002 р. в. Наталія Пасічник;
  • асистент кафедри географії та методики її навчання ТНПУ, випускник 2002 р. в. Роман Бронецький;
  • журналіст, волонтер, викладач, випускниця 2009 р. в. Уляна Перескоцька та інші.


Літописні сторінки історії школи від початку її заснування перегорнула вчитель Людмила Денісова (клікніть для перегляду презентації).


Радісні хвилини ювілейних урочистостей разом із педагогами та учнями другої міської школи розділили, вручивши подарунки, почесні гості:

  • депутат Верховної ради України Микола Люшняк,
  • голова районної держадміністрації
    Юрій Ништа,
  • голова районної ради Ігор Смільський,
  • міський голова Сергій Поперечний,
  • головний спеціаліст райво Яцух Н. І.,
  • завідувач райметодкабінету Сурмай Л. О.

  • голова профспілкового комітету Слободянюк Д. М.,
  • директори міських шкіл, центру позашкільної роботи дітей та юнацтва, школи мистецтв,

Спогадами про роки праці і навчання поділилися і колишні директори школи Тетяна Медвідь (з 1978 по 1986 рр.), Михайло Пасіка (з 1986 по 2012 рр.), колишня вчителька початкових класів Світлана Блищук, випускники школи.

На урочистостях побували, вручили подарунки і виступили меценати:

  • голова правління ПрАТ «Мшанецьке»
    Петро Іліщук,
  • фермер Павло Вівчар,
  • підприємець Петро Паробок,
  • голова ради школи Галина Хабурська,
  • голова батьківського комітету Галина Леньга.

Їм, а також Антону Білику, Степану Никерую, Івану Грошку, Андрію Стечишину, Богдану Сиваку, Зіновію Боднару, Роману Когуту, Людмилі Ящук, Дмитру Яременюку, Борису Дзядику та багатьом іншим було висловлено щирі слова вдячності за розуміння шкільних проблем та надання спонсорської допомоги.

За співпрацю подячні слова лунали на адресу теребовлянського міського голови Сергія Поперечного, голови районної ради 2010-2015 років Василя Попка, а також народного депутата Миколи Люшняка за допомогу у виготовленні проектно-кошторисної документації для шкільної їдальні.

Напередодні нового року за сприянням голови ОДА Степана Барни, голови РДА Юрія Ништи, начальника відділу освіти Йосипа Кацана, допомоги міського голови Сергія Поперечного друга міська школа отримала цифровий вимірювальний комплекс Ейнштейна для фізичного кабінету.

Приємні хвилини зустрічі з юністю, зі своїми наставниками, однокласниками, радість від спілкування, море позитивних емоцій від музичних дарунків, які засилали юні таланти і вчителі другої міської школи, і вихованці освітніх і позашкільних закладів міста, і талановиті династії випускників, отримали у той день присутні. І закружляв усіх час у шкільному вальсі, і мелодія душі, мов ще не забутий мотив таких дорогих серцю шкільних митей ще довго звучатиме у наших серцях.

Дякуємо вам, учителі, що навчили любити рідне слово, розраховувати формулу доброти, змішувати реактиви успіху, позначати шлях на карті успіху та ніколи не зупинятися на досягнутому. Ми відправились у велике плавання, ми відлетіли на крилах надій у політ дорослого життя, але ми обов’язково повертатимемось, прилітатимемо до шкільних порогів, мов до порогів ще незабутого дитинства, що не раз тривожитиме нас такими тремтливими спогадами першого кохання та щирої дружби. Скільки б нам не було років, як би далеко нас не розкидало, ми повертатимемось до тебе, школо, мов до тихої пристані. Ти тільки чекай.


Випускники Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Презентація, супровід пісні «Старі фотографії» (клікніть для перегляду презентації).


…Босоноге дитинство підвелося з-за останньої парти, скуйовдило забуті спогади, ненавмисне пустило сльозу, підійшло до дошки і написало:

«Завжди чекатиму. Приходьте до школи».


Матеріал підготувала Романна БРЕЗДЕНЬ,
студентка І-го курсу філологічного факультету Чернівецького національного університету ім. Федьковича, випускниця-2015.


Клікніть по будь-якій фотографії, щоб переглянути усю фотогалерею

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Переглядів: 841 | Додав: bogdankl | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Читайте нас у Facebook...

Прозорість інформації...

Форма входу

Календар записів

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Пошук на сайті

Нове на сайті

Наш статус

Учасник програми GOOGLE FOR EDUCATION

Календар подій

Українське ділове мовлення. Календар свят

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хостинг від uCoz